search
search

Pektyna do dżemów FARM-VIT

Pektyna do dżemów FARM-VIT

Pektyna do dżemów FARM-VIT, idealna do żelowania przetworów owocowych.

Producent: FARM-VIT
Indeks: FARMVIT2082
EAN:
5902115942082
Wybierz opakowanie
6,40 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Informacje o produkcie

Składniki

pektyna z owoców.

Sposób użycia

pektynę rozpuścić w wodzie o temperaturze 60 stopni lub wymieszać z 1/2 szklanki cukru i dodać do dżemu przed końcem gotowania. Zaleca się stosować 8-18 g pektyny na 1 kg owoców oraz 1 kg cukru. Moc żelowania zależy od rodzaju owoców. Dla wzmocnienia żelowania można dodać od 1 do 4 g tradycyjnego kwasku cytrynowego lub naturalnego kwasku z owoców pigwy. Należy pamiętać, że każdy owoc ma inną zawartość cukru oraz pektyn, dlatego przed zastosowaniem w większej ilości przetworów należy przeprowadzić próbę na małej ilości, aby właściwie żelować dżem lub galaretkę.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i ciemnym, niedostępnym dla dzieci miejscu.

Składniki

pektyna z owoców.

Sposób użycia

pektynę rozpuścić w wodzie o temperaturze 60 stopni lub wymieszać z 1/2 szklanki cukru i dodać do dżemu przed końcem gotowania. Zaleca się stosować 8-18 g pektyny na 1 kg owoców oraz 1 kg cukru. Moc żelowania zależy od rodzaju owoców. Dla wzmocnienia żelowania można dodać od 1 do 4 g tradycyjnego kwasku cytrynowego lub naturalnego kwasku z owoców pigwy. Należy pamiętać, że każdy owoc ma inną zawartość cukru oraz pektyn, dlatego przed zastosowaniem w większej ilości przetworów należy przeprowadzić próbę na małej ilości, aby właściwie żelować dżem lub galaretkę.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i ciemnym, niedostępnym dla dzieci miejscu.

Producent: FARM-VIT
Indeks: FARMVIT2082
EAN:
5902115942082
Zobacz także
Ostatnio przeglądane