

Bylica pospolita ziele FLOS może być stosowana w zaburzeniach pracy układu pokarmowego, upośledzeniu w produkcji żółci oraz w zaburzeniach apetytu.
Składniki
Wysuszone, rozdrobnione ziele bylicy pospolitej (Artemisia vulgaris L.)- 100 %
Sposób użycia
1 łyżeczkę produktu (1,5 g) zalać 1 filiżanką wrzącej wody (150 ml). Naparzać pod przykryciem 5 minut. Przecedzić. Przygotowany napar pić 1 raz dziennie, najlepiej przed posiłkiem.
1,5 g produktu stanowi dzienną porcję do spożycia.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Produkty te nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Produkty te powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przechowywanie
Przechowywać bylicę pospolitą w suchym miejscu, chronić od światła.
Uwaga
Nie stosować u kobiet w ciąży i karmiących piersią. Nie stosować u dzieci poniżej 12 roku życia. Nie stosować u osób uczulonych na ziele bylicy pospolitej i inne rośliny z rodziny Compositae/Asteraceae.
Składniki
Wysuszone, rozdrobnione ziele bylicy pospolitej (Artemisia vulgaris L.)- 100 %
Sposób użycia
1 łyżeczkę produktu (1,5 g) zalać 1 filiżanką wrzącej wody (150 ml). Naparzać pod przykryciem 5 minut. Przecedzić. Przygotowany napar pić 1 raz dziennie, najlepiej przed posiłkiem.
1,5 g produktu stanowi dzienną porcję do spożycia.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Produkty te nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Produkty te powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przechowywanie
Przechowywać bylicę pospolitą w suchym miejscu, chronić od światła.
Uwaga
Nie stosować u kobiet w ciąży i karmiących piersią. Nie stosować u dzieci poniżej 12 roku życia. Nie stosować u osób uczulonych na ziele bylicy pospolitej i inne rośliny z rodziny Compositae/Asteraceae.
Bylica pospolita ziele FLOS może być stosowana w zaburzeniach pracy układu pokarmowego, upośledzeniu w produkcji żółci oraz w zaburzeniach apetytu.