- Nowość

Efekt pobudzający Yerba mate zawdzięcza obecności kofeiny, teobrominy i teofiliny. Często jest stosowana dla poprawy pamięci i koncentracji. Redukuje zmęczenie psychiczne i fizyczne. Yerba mate można parzyć na wiele sposobów. Inaczej przygotowuje się Yerba mate w Argentynie czy Brazylii, inaczej w Paragwaju lub Bliskim Wschodzie. Najczęściej mate przygotowuje się i pije w naczyniach drewnianych lub ceramicznych (choć bywają z innych materiałów). Niezbędna jest także bombilla, przez którą pije się napar.
Składniki:
Yerba Mate (Ilex paraguariensis) – 100%.
Sposób przygotowania:
Wsyp susz wypełniając od 1/2 do 2/3 objętości naczynia i zalej gorącą wodą (70˚C – 80˚C). Po 2 – 3 minutach yerba jest gotowa do spożycia.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu, chronić od światła.
Składniki:
Yerba Mate (Ilex paraguariensis) – 100%.
Sposób przygotowania:
Wsyp susz wypełniając od 1/2 do 2/3 objętości naczynia i zalej gorącą wodą (70˚C – 80˚C). Po 2 – 3 minutach yerba jest gotowa do spożycia.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu, chronić od światła.
Efekt pobudzający Yerba mate zawdzięcza obecności kofeiny, teobrominy i teofiliny. Często jest stosowana dla poprawy pamięci i koncentracji. Redukuje zmęczenie psychiczne i fizyczne. Yerba mate można parzyć na wiele sposobów. Inaczej przygotowuje się Yerba mate w Argentynie czy Brazylii, inaczej w Paragwaju lub Bliskim Wschodzie. Najczęściej mate przygotowuje się i pije w naczyniach drewnianych lub ceramicznych (choć bywają z innych materiałów). Niezbędna jest także bombilla, przez którą pije się napar.