

Kardamon ziarno FARM-VIT posiada słodkawy, piekący smak i silny, amforyczny aromat. Stosowany jest głównie w kuchni azjatyckiej (powszechnie używany do potraw z ryżu). Natomiast w Europie jest najczęściej stosowany do ciast i pierników oraz niektórych wędlin. W krajach arabskich służy do aromatyzowania kawy.
Składniki
100% kardamon ziarno.
Sposób użycia
Dodawać do wybranych potraw, wedle uznania.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Składniki
100% kardamon ziarno.
Sposób użycia
Dodawać do wybranych potraw, wedle uznania.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Kardamon ziarno FARM-VIT posiada słodkawy, piekący smak i silny, amforyczny aromat. Stosowany jest głównie w kuchni azjatyckiej (powszechnie używany do potraw z ryżu). Natomiast w Europie jest najczęściej stosowany do ciast i pierników oraz niektórych wędlin. W krajach arabskich służy do aromatyzowania kawy.