

Agar Agar DARY NATURY uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku, ani zapachu, więc nie psuje cech przygotowanych potraw.
Składniki
Agar wyciąg z alg morskich 100%.
Sposób użycia
1 łyżeczkę (około 5g) agaru zmieszać z suchymi składnikami w 0,5 litrze zimnego płynu. Ciągle mieszając doprowadzając do wrzenia i gotować przez 1-2 minuty, a następnie odstawić w chłodne miejsce. Polecany do dań wegetariańskich.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Uwaga
Agar w proszku rozpuszczamy w zimnych płynach.
Składniki
Agar wyciąg z alg morskich 100%.
Sposób użycia
1 łyżeczkę (około 5g) agaru zmieszać z suchymi składnikami w 0,5 litrze zimnego płynu. Ciągle mieszając doprowadzając do wrzenia i gotować przez 1-2 minuty, a następnie odstawić w chłodne miejsce. Polecany do dań wegetariańskich.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Uwaga
Agar w proszku rozpuszczamy w zimnych płynach.
Agar Agar DARY NATURY uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku, ani zapachu, więc nie psuje cech przygotowanych potraw.