

Witamina E-400 Dry Natural Vegetarian NOW Foods jest ważnym przeciwutleniaczem i stanowi pierwszą linię obrony przeciwko peroksydacji lipidów. Ma szczególnie istotne znaczenie dla ochrony komórek organizmu przeciw uszkodzeniom spowodowanym przez wolne rodniki (oksydacyjnym). Taką korzystną ochronę można uzyskać przez suplementowanie, gdy organizm dostaje więcej witaminy niż normalnie jej uzyskuje w przeciętnej diecie. Oprócz działania przeciwutleniającego witamina E jest również niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania odporności i utrzymania zdrowego układu naczyniowego.
Składniki
Witamina E (jako bursztynian d-alfa tokoferylu), hypromeloza (kapsułka celulozowa), stearynian magnezu (źródło roślinne), dwutlenek krzemu i sproszkowana celuloza.
Sposób użycia
Należy przyjmować 1 kapsułkę dziennie, podczas spożywania posiłku.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwagi
Produkt przeznaczony dla osób dorosłych, przed użyciem należy skonsultować się z lekarzem w przypadku ciąży, karmienia piersią, zażywania leków lub przewlekłej choroby.
Składniki
Witamina E (jako bursztynian d-alfa tokoferylu), hypromeloza (kapsułka celulozowa), stearynian magnezu (źródło roślinne), dwutlenek krzemu i sproszkowana celuloza.
Sposób użycia
Należy przyjmować 1 kapsułkę dziennie, podczas spożywania posiłku.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwagi
Produkt przeznaczony dla osób dorosłych, przed użyciem należy skonsultować się z lekarzem w przypadku ciąży, karmienia piersią, zażywania leków lub przewlekłej choroby.
Witamina E-400 Dry Natural Vegetarian NOW Foods jest ważnym przeciwutleniaczem i stanowi pierwszą linię obrony przeciwko peroksydacji lipidów. Ma szczególnie istotne znaczenie dla ochrony komórek organizmu przeciw uszkodzeniom spowodowanym przez wolne rodniki (oksydacyjnym). Taką korzystną ochronę można uzyskać przez suplementowanie, gdy organizm dostaje więcej witaminy niż normalnie jej uzyskuje w przeciętnej diecie. Oprócz działania przeciwutleniającego witamina E jest również niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania odporności i utrzymania zdrowego układu naczyniowego.