

Magnesium Malate NOW Foods to głównie magnez - minerał, który ma kluczowe znaczenie dla produkcji energii i metabolizmu, skurczu mięśni, przekazywania impulsów nerwowych i mineralizacji kości. Jest niezbędnym kofaktorem dla około 300 enzymów. Wśród reakcji katalizowanych przez te enzymy są synteza kwasów tłuszczowych, synteza białek i metabolizm glukozy. Jabłczan jest ważnym związkiem pośrednim cyklu Krebsa, co wskazuje, że jest on ważną cząsteczką w produkcji energii komórkowej pochodzącej z węglowodanów.
Właściwości Magnezu:
Właściwości dodatkowe
Składniki
Magnez (z 1000 mg Jabłczanu Magnezu), hydroksypropyloceluloza, celuloza mikrokrystaliczna, kwas stearynowy (źródło roślinne), kroskarmeloza sodowa, stearynian magnezu (źródło roślinne), dwutlenek krzemu i powłoka wegetariańska.
Sposób użycia
Należy przyjmować 1 kapsułkę trzy razy dziennie, podczas spożywania jedzenia.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwagi
Produkt przeznaczony dla osób dorosłych, przed użyciem należy skonsultować się z lekarzem w przypadku ciąży, karmienia piersią, zażywania leków lub przewlekłej choroby.
Właściwości dodatkowe
Składniki
Magnez (z 1000 mg Jabłczanu Magnezu), hydroksypropyloceluloza, celuloza mikrokrystaliczna, kwas stearynowy (źródło roślinne), kroskarmeloza sodowa, stearynian magnezu (źródło roślinne), dwutlenek krzemu i powłoka wegetariańska.
Sposób użycia
Należy przyjmować 1 kapsułkę trzy razy dziennie, podczas spożywania jedzenia.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwagi
Produkt przeznaczony dla osób dorosłych, przed użyciem należy skonsultować się z lekarzem w przypadku ciąży, karmienia piersią, zażywania leków lub przewlekłej choroby.
Magnesium Malate NOW Foods to głównie magnez - minerał, który ma kluczowe znaczenie dla produkcji energii i metabolizmu, skurczu mięśni, przekazywania impulsów nerwowych i mineralizacji kości. Jest niezbędnym kofaktorem dla około 300 enzymów. Wśród reakcji katalizowanych przez te enzymy są synteza kwasów tłuszczowych, synteza białek i metabolizm glukozy. Jabłczan jest ważnym związkiem pośrednim cyklu Krebsa, co wskazuje, że jest on ważną cząsteczką w produkcji energii komórkowej pochodzącej z węglowodanów.
Właściwości Magnezu: