

Przygotuj własne szwedzkie bittery z tej zbilansowanej oryginalnej mieszanki szwedzkich ziół od Dr. Kottas według receptury przekazywanej od pokoleń. Doskonała na poprawę apetytu i trawienia. Do użytku zewnętrznego stosowana jako środek łagodzący bóle mięśni i stawów.
Skład mieszanki (rośliny i przyprawy według tradycyjnej receptury):
łupina orzecha włoskiego, skórka gorzkiej pomarańczy, gałka muszkatołowa, korzeń arcydzięgla, malwa, kurkuma plamista, manna (uzyskana z jesionu), ziele rzepiku, korzeń tataraku, mirra, korzeń piołunu alpejskiego, korzeń kokoryczki, korzeń prawoślazu, liść mięty pieprzowej, liść szałwii, korzeń imbiru.
Opakowanie zawiera:
Szafran i cukier kandyzowany.
Sposób użycia
Do przygotowanej mieszanki ziół (250g) dolać 2 litry 38-40% alkoholu (najlepiej dobrej, zbożowej wódki). Odstawić na 2-3 tygodnie w ciepłe, ciemne miejsce - nie zapominając o codziennym, mocnym wstrząśnięciu - także przed przecedzeniem i przed użyciem. Po upływie 2-3 tygodni należy nalewkę odcedzić i przelać do dużego (conajmniej 2 litrowego naczynia) - w zależności od tolerancji na alkohol - uzupełnić 0,5 litra przegotowanej wody. Tak przygotowana nalewka zawiera ok. 30% alkoholu i może być przechowywana nawet kilka lat - im dłużej stoi tym jest skuteczniejsza.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Skład mieszanki (rośliny i przyprawy według tradycyjnej receptury):
łupina orzecha włoskiego, skórka gorzkiej pomarańczy, gałka muszkatołowa, korzeń arcydzięgla, malwa, kurkuma plamista, manna (uzyskana z jesionu), ziele rzepiku, korzeń tataraku, mirra, korzeń piołunu alpejskiego, korzeń kokoryczki, korzeń prawoślazu, liść mięty pieprzowej, liść szałwii, korzeń imbiru.
Opakowanie zawiera:
Szafran i cukier kandyzowany.
Sposób użycia
Do przygotowanej mieszanki ziół (250g) dolać 2 litry 38-40% alkoholu (najlepiej dobrej, zbożowej wódki). Odstawić na 2-3 tygodnie w ciepłe, ciemne miejsce - nie zapominając o codziennym, mocnym wstrząśnięciu - także przed przecedzeniem i przed użyciem. Po upływie 2-3 tygodni należy nalewkę odcedzić i przelać do dużego (conajmniej 2 litrowego naczynia) - w zależności od tolerancji na alkohol - uzupełnić 0,5 litra przegotowanej wody. Tak przygotowana nalewka zawiera ok. 30% alkoholu i może być przechowywana nawet kilka lat - im dłużej stoi tym jest skuteczniejsza.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przygotuj własne szwedzkie bittery z tej zbilansowanej oryginalnej mieszanki szwedzkich ziół od Dr. Kottas według receptury przekazywanej od pokoleń. Doskonała na poprawę apetytu i trawienia. Do użytku zewnętrznego stosowana jako środek łagodzący bóle mięśni i stawów.