

Z ziela ruty można sporządzić smaczny napar, który posiada właściwości przeciwutleniające, antybakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne. Roślinę można również stosować jako przyprawę do dziczyzny, ryb, ciężkich potraw i twarożku.
Składniki
100% ziele ruty.
Sposób użycia
Przygotowanie naparu: 1 łyżeczkę ziela należy zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.
Jako przyprawa do dań: dodawać do wybranych potraw, wedle uznania.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Składniki
100% ziele ruty.
Sposób użycia
Przygotowanie naparu: 1 łyżeczkę ziela należy zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.
Jako przyprawa do dań: dodawać do wybranych potraw, wedle uznania.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Z ziela ruty można sporządzić smaczny napar, który posiada właściwości przeciwutleniające, antybakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne. Roślinę można również stosować jako przyprawę do dziczyzny, ryb, ciężkich potraw i twarożku.