

Koper włoski owoc FLOS działa wiatropędnie, poprawia trawienie, wykrztuśnie i przeciwbakteryjnie.
Składniki
Cały, wysuszony owoc kopru włoskiego (Foeniculi fructus) – 100%
Sposób użycia
Spożywać w postaci naparu: 1 łyżeczkę owocu kopru rozdrobnić bezpośrednio przed użyciem (np. w młynku) i zalać 1 szklanką wrzącej wody (250 ml). Naparzać pod przykryciem 10-15 min. Przecedzić. Pić ciepły, świeży napar. W przypadku zbyt intensywnego aromatu naparu do jego przygotowania można użyć nierozdrobnionego owocu kopru.
Przechowywanie
Przechowywać owoc kopru włoskiego w suchym miejscu, chronić od światła.
Składniki
Cały, wysuszony owoc kopru włoskiego (Foeniculi fructus) – 100%
Sposób użycia
Spożywać w postaci naparu: 1 łyżeczkę owocu kopru rozdrobnić bezpośrednio przed użyciem (np. w młynku) i zalać 1 szklanką wrzącej wody (250 ml). Naparzać pod przykryciem 10-15 min. Przecedzić. Pić ciepły, świeży napar. W przypadku zbyt intensywnego aromatu naparu do jego przygotowania można użyć nierozdrobnionego owocu kopru.
Przechowywanie
Przechowywać owoc kopru włoskiego w suchym miejscu, chronić od światła.
Koper włoski owoc FLOS działa wiatropędnie, poprawia trawienie, wykrztuśnie i przeciwbakteryjnie.