

Susz owocowy Wigilijny DARY NATURY - idealny do przyrządzenia domowego świeżego kompotu.
Składniki
Śliwka 40%, gruszka 30%, jabłko 30%
Sposób przygotowania
Przepis na świąteczny kompot: Suszone owoce zalać przegotowaną wodą, odstawić na 3-4 godziny. Pomarańcze i cytrynę sparzyć, pokroić w plastry. Dodać do napęczniałych owoców, wrzucić korę cynamonu i goździki. Gotować na małym ogniu około 25 minut, uważając, by owoce się nie rozpadły. Doprawić miodem, dobrze schłodzić i przelać do szklanego dzbanka.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Składniki
Śliwka 40%, gruszka 30%, jabłko 30%
Sposób przygotowania
Przepis na świąteczny kompot: Suszone owoce zalać przegotowaną wodą, odstawić na 3-4 godziny. Pomarańcze i cytrynę sparzyć, pokroić w plastry. Dodać do napęczniałych owoców, wrzucić korę cynamonu i goździki. Gotować na małym ogniu około 25 minut, uważając, by owoce się nie rozpadły. Doprawić miodem, dobrze schłodzić i przelać do szklanego dzbanka.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej.