search
search

Kwas mlekowy Avitek PRIMUS

Kwas mlekowy Avitek PRIMUS

Kwas mlekowy Avitek PRIMUS jest wodnym roztworem kwasu mlekowego o stężeniu 30%. Kwas mlekowy w produktach spożywczych powstaje w wyniku naturalnej fermentacji cukrów prostych tj. laktozy obecnej w mleku oraz fruktozy obecnej w warzywach i owocach. Kwas ten po raz pierwszy został wyodrębniony z kwaśnego mleka i stąd pochodzi jego nazwa. Obecność kwasu mlekowego w mleku powoduje naturalną zmianę jego struktury i smaku. Proces ten jest wykorzystywany przy produkcji serów, jogurtów, kefiru i innych produktów mleko pochodnych. Kwas mlekowy powstaje też w wyniku fermentowania niektórych warzyw np. ogórków, kapusty, buraków.

Indeks: PRIMUS0025
EAN:
5901943000025
Wybierz opakowanie
14,60 zł
Brutto
Ilość
Produkt dostępny

Informacje o produkcie

Składniki

Wodny roztwór kwasu mlekowego o stężeniu 30%

Sposób użycia

Dodatek do zup, marynat, sosów, deepów, sałatek, dań głównych z ryb, przetworów warzywnych i owocowych oraz domowego zakwaszania mleka i śmietany.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, chroniąc od promieni słonecznych.

Składniki

Wodny roztwór kwasu mlekowego o stężeniu 30%

Sposób użycia

Dodatek do zup, marynat, sosów, deepów, sałatek, dań głównych z ryb, przetworów warzywnych i owocowych oraz domowego zakwaszania mleka i śmietany.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, chroniąc od promieni słonecznych.

Indeks: PRIMUS0025
EAN:
5901943000025
Zobacz także